Τα παγιδευμένα συναισθήματα είναι σαν δίκοπο σπαθί. Μας επηρεάζουν τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά. Μπορούν να μας οδηγήσουν σε λανθασμένες υποθέσεις. Μπορεί να μας κάνουν να υπερβάλλουμε και να παρερμηνεύουμε κάποιες συμπεριφορές, αλλά και να σαμποτάρουμε κάποιες σχέσεις, που διαφορετικά θα ήταν καλές.
Τα παγιδευμένα συναισθήματα οδηγούν σε κρίσεις πανικού, συναισθηματική υπερφαγία, κατάθλιψη, άγχος, φοβίες και διατροφικές διαταραχές.
Προκαλούν σωματικά προβλήματα επειδή διαταράσσουν τη ροή της ενέργειας στο σώμα. Παρεμβαίνουν, σε κάποιο βαθμό, στη ροή της λέμφου και του αίματος, προκαλώντας έτσι ανισορροπία και δυσλειτουργίες στα όργανα και τους αδένες του σώματος.
Ωστόσο, είναι εύκολο να εντοπίσετε τα παγιδευμένα συναισθήματα. Απλώς χρειάζεστε τη σωστή μέθοδο.
Η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την απελευθέρωση των παγιδευμένων συναισθημάτων είναι η Μέθοδος Βιοσυντονισμού Re-Paint Your Life.
7 σημεία του σώματος που συσσωρεύονται ενεργειακά τα παγιδευμένα συναισθήματα
1. Κεφάλι
Τα συναισθήματα που μας κάνουν να νιώθουμε ότι έχουμε χάσει τον έλεγχο της ζωής μας επηρεάζουν το κεφάλι. Εάν νιώθετε ότι τα πράγματα είναι εκτός ελέγχου αυτό προκαλεί πονοκεφάλους ή ημικρανίες.
2. Λαιμός
Οι άνθρωποι που ζουν σε ένα καταπιεστικό περιβάλλον και δεν μπορούν να εκφραστούν έχουν θέματα με το λαιμό τους. Πολλοί από αυτούς έχουν θέμα αίσθημα του πνιγμού. Κάποιοι άλλοι χάνουν εντελώς τη φωνή τους.
3. Στήθος
Στο στήθος αποθηκεύεται η θλίψη, η απώλεια, το πένθος και η μη συγχώρεση. Πονάμε πολλές φορές το στήθος μας αλλά δεν υπάρχει παθολογία διότι είναι συναισθηματικός πόνος. Το σημείο που συσσωρεύεται η κρίση πανικού.
4. Έντερα/ Στομάχι
Υπάρχει λόγος που εξηγεί γιατί οι άνθρωποι πονούν το στομάχι τους ή τα έντερα τους όταν είναι φοβισμένοι. Στο στομάχι και στο έντερο αποθηκεύεται το συναίσθημα του φόβου. Μπορεί να προκαλεί προβλήματα στο γαστρεντερικό, πόνο στο έντερο, φούσκωμα, δυσκοιλιότητα και ακόμη και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.
5. Μέση
Στη μέση (οσφυϊκή μοίρα) αποθηκεύεται ο θυμός που δεν έχει εκφραστεί. Πολλοί άνθρωποι εμφανίζουν σοβαρούς και εξουθενωτικούς πόνους στη μέση.
6. Ώμοι
Αν νιώθετε ότι κουβαλάτε πολλά θέματα, τότε σίγουρα θα αισθάνεστε πίεση στους ώμους και στους μύες του αυχένα. Αυτή είναι μια φυσική ψυχοσωματική αντίδραση του σώματος όταν κάποιος αναλαμβάνει πολλές υποχρεώσεις.
7. Γνάθος
Πολλοί άνθρωποι σφίγγουν την γνάθο και τρίζουν τα δόντια τους σε απόκριση στο υποσυνείδητο άγχος. Αυτό όμως δημιουργεί πίεση στους μύες του αυχένα. Ο πόνος στη γνάθο είναι αποτέλεσμα αυτής της συνήθειας.