✆ (+357) 22527100

📧 [email protected]

Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο διαλογισμός;

Ο διαλογισμός θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις τη δεξιότητα να ζεις στο 100% το εδώ και τώρα

Μία από τις εξαιρετικές ιδιότητες του διαλογισμού είναι ότι μπορείς να τον κάνεις παντού και κάθε στιγμή. Μπορεί να μη χρειάζεται σωματικό κόπο, όμως απαιτεί πνευματική πειθαρχία κι αυτό κάποιες φορές αποδεικνύεται πολύ πιο δύσκολο. Όμως αξίζει τον κόπο.

Ο διαλογισμός είναι η πιο αποτελεσματική άσκηση για να έχεις λίγα λεπτά πραγματικής επαφής με τον πιο σημαντικό άνθρωπο στον κόσμο. Τον εαυτό σου!

Ο διαλογισμός είναι πολύτιμο εργαλείο που χρησιμοποιούν για να μάθεις να ζεις το εδώ και τώρα, να συγκεντρώνεις το μυαλό σου στο παρόν και να το βιώνεις στο 100%. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, το δεξιό και το αριστερό ημισφαίριο αρχίζουν να συνεργάζονται καλύτερα, ενώ αυξάνεται ραγδαία η ικανότητα εστίασης. Ιδικά μέσα σε έναν κόσμο που κινείται με τρελές ταχύτητες.

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Personality and Social Psychology επιβεβαιώνεται αυτό που είναι γνωστό εδώ και πάνω από 2.500 χρόνια: Η συνειδητότητα οδηγεί σε ένα καλύτερο παρόν. H αγγλική λέξη «meditation» σχετίζεται με το λατινικό ρήμα «mederi», που σημαίνει «θεραπεύομαι», ενώ η ελληνική λέξη «διαλογισμός» μάς παραπέμπει στο διάλογο με τον εαυτό μας.

Επίλεξε την ώρα: Μπορεί να είναι μόλις ξυπνήσεις, η μπορεί να είναι πριν κοιμηθείς ή όταν επιστρέψεις στο σπίτι από την εργασία σου. Σημασία έχει να σε εξυπηρετεί η ώρα που θα αφιερώσεις στο διαλογισμό σου. Το πρωί βοηθά για να γεμίσεις ενέργεια και το βράδυ για να αποφορτίσεις την ένταση της ημέρας.

Όσοι έχουν βάλει το διαλογισμό στη ζωή τους ορκίζονται πως ότι είναι μεταμορφωτικό. Το κλειδί είναι να τον εντάξεις στην καθημερινότητά σου.

Επίλεξε ένα ήσυχο μέρος : Ο διαλογισμός μπορεί να γίνει και χωρίς τη συνοδεία μουσικής. Αν έχεις βάλει μουσική διαλογισμού μπορείς να συγκεντρωθείς σε αυτή. Κάθισε αναπαυτικά, κλείσε τα μάτια και επικεντρώσου στην αναπνοή και την εκπνοή σου. Ξεκίνησε με εφτά βαθιές αναπνοές και «δες» τον αέρα που εισπνέεις να γεμίζει όλο σου το σώμα. Έκπνευσε αργά και φαντάσου πως με κάθε εκπνοή σου διώχνεις από το σώμα και το μυαλό σου καθετί αρνητικό και δυσάρεστο. Αφού ολοκληρώσεις τις αναπνοές, συγκεντρώσου σε μια όμορφη εικόνα: Φαντάσου ότι είσαι ξαπλωμένη σε μια παραλία και ακούς τους ήχους της θάλασσας. Στην αρχή είναι φυσικό το μυαλό σου να «φεύγει» από τις σκέψεις αυτές και να επιστρέφει στην καθημερινότητα. Προσπάθησε κάθε φορά να το επαναφέρεις στην εικόνα που έχεις δημιουργήσει και θα δεις ότι σταδιακά θα γίνεται όλο και πιο εύκολο.

More from the blog

Panic Attack Solution: Six coping techniques from Yiannis Michael in short videos

A panic attack is a sudden episode of intense fear with severe physical reactions when there is no danger or obvious cause. Seizure symptoms...

H κρίση πανικού έχει λύση: Έξι τεχνικές αντιμετώπισης από τον Yiannis Michael με σύντομα βίντεο

Η κρίση πανικού είναι ένα ξαφνικό επεισόδιο έντονου φόβου με σοβαρές σωματικές αντιδράσεις όταν δεν υπάρχει κίνδυνος ή προφανής αιτία. Τα συμπτώματα της κρίσης...

Η εσωτερική φωνή «Δεν θα πετύχεις ποτέ, οπότε γιατί να προσπαθήσεις;»

Η αυτοαμφισβήτηση είναι μια εκδήλωση έλλειψης αυτοπεποίθησης ή έκφραση αμφιβολίας από το ίδιο το άτομο για τις ικανότητές του να φέρει εις πέρας τα...

Τα πέντε στάδια του πένθους

Η απώλεια ενός αγαπημένου μας προσώπου συνοδεύεται πάντα από έντονη θλίψη και επώδυνα συναισθήματα. Υπάρχουν, όμως, υγιείς τρόποι να διαχειριστούμε την απώλεια και το...